18. feb. 2012

Reprise

Da jeg strikket putetrekk i julegave, var det et trekk jeg bestemte meg for at jeg ville strikke til meg selv også. Nå har jeg gjort det ferdig. Trekket er helt likt, bare litt større slik at det passer til min pute.

pute

Jeg er jammen ikke sikker på hvilken side som ble finest og som kommer til å være framsiden. Her er i alle fall den andre siden:

pute2

Jeg lurer på om jeg angrer litt på fargevalget mitt. Når puta var ferdig og kom i sofaen, ser jeg at det ville passet mye bedre med en ren hvit farge, i stedet for denne naturfargede.
Jeg har garn til en pute til, så nå er spørsmålet om jeg skal gå og bytte det garnet og strikke det neste putetrekket hvitt, og i så fall må jeg jo strikke dette en gang til også, eller om jeg skal la det stå til og gå for naturhvitt.
Jeg får tenke litt mens jeg strikker neste prosjekt, som er en bursdagsgave til en fugleinteressert gutt. Dere skal få se når jeg er ferdig :)

Mønster: egendesignet
Garn: Freestyle, Dalegarn, farge 0020
Pinner: str 6
Forbruk: 400 gr

14. feb. 2012

Valentine

Det er valentinesdagen, og her i huset feirer vi av hele vårt hjerte. Vi gir gaver og går ut for å spise en bedre middag. I gave til mannen i mitt liv har jeg kjøpt billetter til en forestilling han har snakket mye om. Jeg har pakket gaven inn i en eske jeg har laget:

valentine

Kortet er en del av lokket på eska:

valentine2

Det er ikke lett å være både romantisk og manndig på en gang – det blir liksom fort for mye. Derfor har jeg holdt meg til maskuline farger, bare ispedd litt romantikk og rødt. Mønsterarket jeg har brukt har en tekst om kjærlighet, så hvis mannen tar seg tid til å se ordentlig på det, vil han finne litt romantikk der også.

For å myke litt opp, og gjøre det litt mer romantisk, har jeg knytt en stor rød sløyfe rundt bilettene:

valentine3

Håper dere har en fin-fin dag, enten dere feirer valentine, eller ikke!

 

Jeg deltar i Papridokkenes utfordring # 21 – vi viser kjærlighet

13. feb. 2012

Bryllupsbordkort

Jeg har laget et par nye forslag til bordkort for et brudepar:

bordkort2

bordkort3

I spørsmålet blomst/ikke blomst, endte brudeparet på ikke blomst. Så da blir det den første varianten jeg skal lage ca 70 eksemplarer av. Det hvite båndet skal helst byttes ut med et som er lilla, så jeg skal gå på jakt etter det.

11. feb. 2012

Kalde tær

Kalde gulv kombinert med varmt garn og heklelyst ble til et par tøfler:

tøfler

Garnet var egentlig tenkt til et par tykke strikkede sokker, men sokker har jeg egentlig nok av. Jeg tenkte det kunne være vel så greit med et par tøfler til å smette på seg. Og så går det jo så raskt å hekle. Svisj-svusj så hadde jeg et par på en ettermiddag/kveld.
tøfler2

Oppskrifta fant jeg på garnstudio, jeg gjorde bare noen endringer, så ble de slik jeg ville ha dem. I alle fall nesten. De er litt lave bak, så hvis jeg skal lage flere sånne, må jeg huske å legge til noen masker.
Og så pyntet jeg med hjerter. Det er forresten helt tydelig at jeg må øve mer på kjedesting. Jeg er ikke så fornøyd med at at man kan se tråden på siden av stingene. Noe sier meg at den tråden burde vært på undersiden av tøflen, ikke over... Jeg får lese meg opp på emnet ;)

tøfler3

Mønster: Garnstudio
Garn: Drops, Nepal, farge 0517
Heklenål: str 6
Forbruk: ca 75 gr

8. feb. 2012

Flere fletter

Nå er jeg ferdig med enda et putetrekk til meg selv. Denne gangen ble det ei flette på tvers:

pute

Mønsteret på fletta er fra en barnejakke som jeg skal strikke. Baksiden ble bare helt enkel rillestrikk, rett og slett fordi jeg har lyst på en rillestrikket pute også, men ikke har flere puter i denne størrelsen som trenger trekk. På denne måten kan jeg bare snu puta hvis jeg har lyst på en forandring. Enkelt og greit :)

pute2

Mønster på fletta: Cotton & Cloud
Garn: Freestyle fra Dalegarn, farge 2671
Pinner: str 6

5. feb. 2012

Invitasjon og bordkort | Bryllup

bryllupCE, felles

Jeg har fått ei ny bestilling på invitasjoner og bordkort til bryllup. Forslag til dette ble laget og sendt tidligere i uka. Invitasjonen er veldig lik en jeg har laget før. Denne har bare en annen farge på
blomsten, en farge som skal brukes i bryllupet:

bryllupCE, invitasjon


Brudeparet ville ha enkle bordkort, og jeg laget to forslag:

bryllupCE, bordkort2

bryllupCE, bordkort

Her er jeg ikke helt i mål. Skal gjøre noen endringer på det siste bordkortet, og ikke minst finne en blomst i samme farge som invitasjonen.

1. feb. 2012

Endelig

Endelig har jeg fått strikket et putetrekk til meg selv også.

pute

Jeg klarer sjelden å følge en oppskrift, og det gjorde jeg heller ikke denne gangen. Men jeg tok utgangspunkt i et puteoppskrift fra Pt design.
Jeg har ei til sånn pute som skal få trekk nå. Har bare ikke bestemt meg helt for hvordan den skal se ut enda. Det er mulig jeg bare går for helt enkelt rillestrikk – hvis jeg ikke skal være litt crazy og hekle i stedet for. Jeg får prøve meg litt fram :)

Mønster: Pt design, hefte nr 110
Garn: Freestyle fra Dalegarn, farge 2671
Pinner: str 6